دادپویان حامی

موسسه حقوقی دادپویان حامی - مشاوره حقوقی و وکالت انواع دعاوی

دادپویان حامی

موسسه حقوقی دادپویان حامی - مشاوره حقوقی و وکالت انواع دعاوی

دادپویان حامی

موسسه حقوقی بین المللی دادپویان حامی با سابقه ای درخشان و بیش از چندین سال فعالیت در زمینه مشاوره و مدیریت حقوقی شرکتهای داخلی و بین المللی، با عنایت خداوند متعال و بهره گیری از پیشرفته ترین سیستم های مدیریتی و همچنین استفاده از علم و تخصص و تجربه بیش از چهل نفر از حقوقدانان و کارشناسان خبره و فعال به عنوان مشاور و مدیر حقوقی مورد توجه دستگاه های اجرایی، دولتی و خصوصی قرار گرفته و اعتقاد دارد در سایه بهره مندی از تجارب مدیران، کارشناسان و مشاوران خبره و کارآزموده می تواند با ارائه خدمات تخصصی حقوقی و حضوری اثربخش در کنار فعالان عمرانی، اقتصادی و بازرگانی داشته باشد.

  • ۰
  • ۰

تعدیل اجاره بها :

یکی از دعاوی رایج در خصوص قراردادهای اجاره املاک تجاری قبل از سال 76  , تعدیل اجاره بها می باشد . موجر و مستاجر می توانند با مراجعه به مرجع صالح درخواست تعدیل اجاره بها را نمایند .

 

شرایط تعدیل اجاره بها :

براساس ماده 4 قانون روابط موجر و مستاجر سال 56  , موجر یا مستاجر می توانند به استناد ترقی یا تنزل هزینه درخواست تجدیدنظر نسبت به میزان اجاره بها را بنماید , مشروط بر این که مدت اجاره منقضی شده و از تاریخ استفاده مستاجر از عین مستاجره یا از تاریخ مقرر در حکم قطعی که بر تعیین یا تعدیل اجاره بها صادر شده سه سال تمام گذشته باشد .

در دعوای تعدیل احراز رابطه استیجاری کافی می باشد مگر اینکه دادگاه احراز مالکیت را لازم بداند .

 

دعوای تعدیل اجاره بها در خصوص عرصه و اعیان :

چنان چه مالکیت اعیانی مغازه ای متعلق به مستاجر و  مالکیت عرصه  متعلق به شخص دیگری باشد , مالک عرصه می تواند درخواست تعدیل اجاره بها نماید .

 

نحوه طرح دعوای تعدیل اجاره بها :

دعوای تعدیل اجاره بها از سوی موجر و مستاجر قابل پذیرش می باشد , در صورت طرح دعوا خواهان می بایست دادخواست خود را به دادگاه محل وقوع ملک ارائه کند . همچنین موجر می تواند مابه التفاوت اجاره بها را ضمن دادخواست تعدیل مطالبه نماید . مستاجر نیز می تواند ضمن تقاضای اجاره بها رد ما به التفاوت پرداخت شده را به انضمام خسارت تاخیر تادیه در خواست  کند .

دعوای تعدیل اجاره بها یک دعوای غیرمالی می باشد .

 

نحوه اجرای رای :

در صورتی که دادگاه در خصوص تعدیل اجاره بها  حکم صادر نماید از آنجا که جنبه اعلامی دارد نیاز به صدور اجراییه ندارد . اما در صورتی که دادگاه در خصوص  مطالبه ما به التفاوت اجاره بها حکم صادر نماید موظف به صدور اجراییه می باشد . براساس ماده 5 قانون روابط موجر و مستاجر سال 56 , دایره اجرا مکلف است خسارت تاخیر تادیه از تاریخ قطعیت تا تاریخ اجرای حکم را به قرار دوازده درصد در سال احتساب و از مستاجر وصول و موجر بپردازد.

 

  • ۰۰/۰۷/۲۸
  • www.hamipeyman.com گروه حامی پیمان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی